LOGIN  |  REGISTER
Smart Living Made Brilliant!
CASTLEOS FORUM

HomeGeneral Support

The general support forum topic for CastleOS - ask questions, get help, and more

Aeotec Quad Wallmote supported? Messages in this topic - RSS

Tommy Long
Tommy Long
Posts: 211


5/20/2017
Tommy Long
Tommy Long
Posts: 211
I'm trying this device out but not detecting properly.
http://products.z-wavealliance.org/products/2130

Here is what I have done:

1) CastleOS Settings->Zwave->Add Device
2) Double-Click Quad wallmote's Action button (Inclusion using security)
Wallmote's LED goes to blinking Orange
3) After a few minutes
Orange blinking ceases, and goes off (I think this means inclusion successful)

Check CastleOS logs:

3:10:53 Z-Wave Controller Entering Inclusion Mode
3:11:08 Wall Controller:4 is a multichannel device. Querying channels...
3:11:08 Z-Wave Controller Linked to Device: Wall Controller:4
3:11:08 Z-Wave Controller has Exited Inclusion Mode
3:11:12 Received End Point Report:4


Under CastleOS Devices->ZWave
Shows up as Wall Controller:4 and has an On/Off button for each of the 4 channels.
(i.e. CastleOS thinks the Quad-Mote is a device that CastleOS can turn on/off)

I was hoping to use wallmote at least as an on/off button for CastleOS to use
to control some other device, and was hopeful it could also be used as a dimmer (finger sliding across the button).

Any recommendations?
edited by TommyLong on 5/24/2017
0 link
Tommy Long
Tommy Long
Posts: 211


5/24/2017
Tommy Long
Tommy Long
Posts: 211
Chris, do you know if it would be a major software effort to support this, or is it a simple fix?
0 link
Chris Cicchitelli
Chris Cicchitelli
Administrator
Posts: 3350


5/25/2017
Chris Cicchitelli
Chris Cicchitelli
Administrator
Posts: 3350
Hi Tommy, have you tested the device triggers to see if it will work? It looks like it's being detected property and it should work as you expect with events. The dimmer I have to test (I do have one here for testing) as I'm not sure off the top of my head. But in prior tests the on/off triggers worked as expected.

Despite showing the on/off switch in the GUI, that will have no effect as you mentioned.


Thanks!
0 link
Tommy Long
Tommy Long
Posts: 211


5/25/2017
Tommy Long
Tommy Long
Posts: 211
Thanks for getting back smile
Some success.
If I select the trigger based on Wallmote->Channel->Channel 1->Turns On, then it does not trigger.
If I select the trigger based on Wallmote->Turns On/Activates, then it does trigger. Doesn't matter which of the 4 buttons I press.
The Log shows
Updated status of Wall Controller:4(Z-Wave Devices) to 100. As you can see it is not reporting any particular channel.
0 link
Tommy Long
Tommy Long
Posts: 211


5/27/2017
Tommy Long
Tommy Long
Posts: 211
Do you know if there is a way to get each of the 4 buttons to be treated as 4 independent buttons, i.e. as 4 separate channels?
For now, CastleOS is treating the 4 buttons as if they were one-and-the-same.
0 link
Tommy Long
Tommy Long
Posts: 211


6/3/2017
Tommy Long
Tommy Long
Posts: 211
Chris, any thoughts on this?
0 link
Tommy Long
Tommy Long
Posts: 211


28 days ago
Tommy Long
Tommy Long
Posts: 211
Will fixes for this be in the next release?
0 link
Chris Cicchitelli
Chris Cicchitelli
Administrator
Posts: 3350


8 days ago
Chris Cicchitelli
Chris Cicchitelli
Administrator
Posts: 3350
Hi Tommy, this is fixed with this week's coming update. You'll be able to use the on/off functions of each button on the Wallmote as even triggers, and see each channel update. The dimmer functions will have no effect on CastleOS, as those are meant for direct linking to lights instead. Thanks!!
0 link